Direktlänk till inlägg 24 maj 2012

Aspergerdiagnos

Av krangelmaja - 24 maj 2012 17:30

HURRA!! Jag är så GLAAAD!! Idag har jag fått min diagnos och äntligen känns det som att det är tillåtet att vara JAG precis som jag är! 


Läkaren sa att enligt skattningarna jag gjort låg jag långt över "gränsvärdet" så det rådde absolut ingen tvekan, men hon såg ju samtidigt att jag är en person som fungerar i samhället och i ett "vanligt" liv. Fast jag är inte så bra på att hålla ordning på papper och min post. . .


Vi diskuterade även bipolär sjukdom eftersom jag på sista tiden upplevt ett mer upp-och-ner-beteende hos mig själv, men det kunde eventuellt vara en biverkning av medicinen (Oralin) och det är inte mitt huvudsakliga bekymmer i vilket fall som helst. Det är inte så att jag kliver upp mitt i natten och börjar tapetsera eller är vaken i flera dygn. Att kliva upp klockan sex när man är ledig och städa kan ju inte räknas. . . Jag fick ett papper att fylla i för egen del för att se hur dessa svängningar yttrar sig för att i så fall ha mer "kött på benen" (äckligt uttryck!) vid ett eventuellt framtida läkarbesök.


Nu återstår nästa steg; att berätta för omgivningen, men jag är inte säker på att det är så många jag behöver berätta för. Alla behöver ju inte veta.

 
ANNONS
 
Ingen bild

cw

24 maj 2012 19:33

Nu blev jag också glad:) för jag förstår att din diagnos kommer att hjälpa dig med att förstå dig själv. Även din man kommer att förstå dig ÄNNU mer. Fast han är säkert förstående redan innan men du har nu en förklaring på varför du känner som du gör inom dig.
Jag gläds med dig ... och du behöver som sagt var inte berätta för nån ifall du inte känner för det.
Man är den man är och man duger så bra... det är ju mitt tankespråk:)

Stor stor stooooooor kram

 
Rosetta

Rosetta

17 juni 2012 19:47

Så härligt att få svar och hoppas nu att det inte bara stannar där utan att du får rätt hjälp och stöd också.
När jag läser dina inlägg så kan jag inte låta bli att fundera på ditt bloggnamn krångelmaja samtidigt som jag förstår hur du tänker med namnet så känner jag, detta är ju den minst krångliga människa som finns. Jag tänker då att du är bisexuell på såvis har förståelse för båda kön, du har dessutom Asperger och genom det förståelse för att det finns barn ich vuxna som inte faller i facket normal ( vad nu det är)
Jag vill säga att de människor som anser sig vara mest normala är de som är krångliga i mina ögon, de blir ofta enkelspåriga och fastnar i hur saker ska vara för att det ska vara normalt.

http://www.rosetta.bloggplatsen.se

krangelmaja

17 juni 2012 19:56

Tack, vad fint sagt :)

 
Ingen bild

TBD

15 juli 2012 12:05

Hej!

Håler med "CW", finns ingenting där som jag kunde ha uttryckt bättre. Det har gått ett tag sedan jag tittade in här sist, men nu så börjar läget lugna ner sig lite; det blir mera tid över för nätsociala aktiviteter :)

Är du glad så är jag glad :D

"TBD"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av krangelmaja - 12 augusti 2012 16:31

Jag har bestämt mig för att lägga denna blogg i träda. Jag låter den finnas kvar om någon eventuellt kan finna någon glädje i att läsa tidigare inlägg, men jag har inte tid att sköta om både den här och min andra blogg och just nu har jag själv inget...

Av krangelmaja - 23 maj 2012 18:40

Imorgon är det den STORA DAGEN!! Jag ska till psykiatri- mottagningen för att göra min utredning. Antagligen ska jag väl få "stå till svars" för mina svarsalternativ i frågeformulären jag skickat in. Jag kommer nog vara lite nervös. . .   På sist...

Av krangelmaja - 30 april 2012 12:23

Igår såg jag en repris av "Arga snickaren" (säsong 7 avsnitt 4) och kände plötsligt väldigt mycket igen mig i kvinnan som bodde i det röriga huset. Hennes diagnoser var ADHD och Asperger. Jag tror inte att jag har ADHD, men ibland undrar jag och det ...

Av krangelmaja - 26 april 2012 21:01

Under min dotters utredning fick jag upp ögonen för en massa "konstiga" saker även hos mig själv. Jag har aldrig lidit av att vara jag, men jag har alltid känt mig annorlunda.   Något som alltid varit besvärligt är att jag haft svårt att se skill...

Av krangelmaja - 25 april 2012 20:00

Här har jag gått och trott att det skulle ta lång tid att få sin utredning gjord, men tji fick jag!! Redan för ett par veckor sedan hade jag fått ett brev med en tid till psykiatrin. Problemet var bara att jag inte kunde gå på det besöket och ringde ...

Presentation


Mitt i livet upptäcker jag att jag är bisexuell och drabbas nästan samtidigt av s k "utbrändhet" vilket gör att jag kommer i kontakt med psykiatrin där en efterlängtad utredning föreslås. Kanske jag har Asperger precis som min dotter?

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Andra bloggar

Följ bloggen

Följ Krångelmaja med Blogkeen
Följ Krångelmaja med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se