Senaste inläggen

Av krangelmaja - 9 april 2012 18:45

Påsken lider mot sitt slut och även jag är totalt slut trots att vi mest varit hemma och tagit det lugnt. Det blev lite för mycket umgänge för vad jag egentligen orkar med, men man vill ju gärna träffa sina närmaste så här under påsken (har jag hört).


Ca två timmar med min syster och hennes tre relativt små barn två dagar i rad har gjort mig näst intill apatisk. När maken dessutom bjöd in grannen på kaffe idag efter maten och grannen konstant, i trettio minuter, trummade med fingrarna hårt i bordet medan han pladdrade höll jag på att ramla ner under bordet av utmattning! (Är det bara jag som blir fysiskt illamående av för mycket umgänge och oljud?!)


Nu sitter jag här och är glad att jag orkade släpa mig till duschen, vilket jag hade tänkt strunta i, eftersom jag har så svårt att sova när jag känner mig smutsig (har ju ett ovanligt bra luktsinne och kan inte sova om det luktar fel). Resten av kvällen ska tillbringas i TV-soffan och jag har en hel veckas ledighet kvar framför mig!

ANNONS
Av krangelmaja - 2 april 2012 15:41

Varför är jag ens förvånad?? Får alltid de mest idiotiska biverkningar man kan få! Nu har jag fått bröstmjölk av sprialen. . . Jag hoppas verkligen att det går över! 

ANNONS
Av krangelmaja - 30 mars 2012 09:21

Dagen började bra. Jag klev upp tidigt, gjorde frukost och läste DN en timme. Skööönt!!


Sen började dotterns "telefonterror". Jag avskyr verkligen att behöva prata de första timmarna efter att jag klivit ur sängen och speciellt i telefon! Tyvärr håller det dåliga humöret i sig och nu sitter jag och retar upp mig på all förba**ad reklam som blinkar och far runt på varenda sida man går in på på nätet och all dålig musik på radio!


Samtidigt blir jag irriterad på mig själv som inte kan bete mig vuxet ens mot mitt eget barn. Funderar lite på om det kan ha med spiralen att göra. . .? Enligt vad jag fick förklarat för mig skulle hormonpåverkan i kroppen vara marginell, men häromdagen fick jag en riktig migränattack ihop med att jag fick mens (igen) och så var det när jag åt p-piller. Även humöret i samband med pms var värre förr när jag åt p-piller.


Att jag dessutom blöder så pass mycket att jag inte kan träna gör inte saken bättre! Allt är med andra ord SKIT så se upp där ute! ;)

Av krangelmaja - 27 mars 2012 20:14

Jag veeeeet att jag är pedant, men ändå kan jag inte hjälpa stressen som kommer över mig när jag kommer hem och ser att diskbänken inte är ren, kranen i köket är full av fingeravtryck och sakerna i köksskåpen huller om buller. Blää!! Då hjälper det inte att mannen ansträngt sig och dammsugit och torkat golven (men inte den där äckliga fläcken från sopppåsen i hallen. . .) innan han åkte. Att han dessutom lämnat en fuktig skurhink på parketten så det blivit en vit fläck där gör inte saken bättre. SUCK!!

Av krangelmaja - 18 mars 2012 15:17

Smiter in här en snabbis bara för att tala om att spiralen funkar som den ska. Småblöder lite (extremt lite!), men det skulle jag ha gjort ändå eftersom det är sista dagarna på mensen just nu. Hade lite mensvärk igår kväll, men annars har jag inte märkt något alls. 

Av krangelmaja - 16 mars 2012 19:31

Då var det klart! Spiralen sitter på plats där den ska (hoppas jag i alla fall).


Som jag berättat tidigare träffade jag världens bästa läkare på sjukhuset sist jag var på undersökning för min endometrios. Egentligen behöver man ju inte åka till sjukhuset där gynmottagningen ligger för att sätta in en spiral utan kan göra det på vårdcentralen hos barnmorskan, men det kändes inte alls bra för min del och det förstod Mr Unga Herr Doktor och lät mig istället få komma tillbaka och göra det hos dem. Puss på honom!


Jag fick en tablett Stesolid för att bli lugn och avslappnad och en vanlig värktablett för att motverka "menssmärtor" efteråt. Jag har en förmåga att antingen överreagera eller "underreagera" på mediciner och av Stesoliden blev jag de första 45 minuterna bara illamående sedan var jag yr i ca 30 minuter och därefter kände jag ingenting. Inte den effekt jag tänkt mig precis. . . Men allt gick bra ändå. Det var väl inte precis trevligt när barnmorskan stoppade in någon "pinne" för att mäta livmoderns djup, men sen var det snabbt över. 


Nu är det bara att vänta och se om spiralen har den effekt som det är tänkt på mina blödningar och smärtor! *HOPPAS*

Av krangelmaja - 15 mars 2012 20:15

Imorgon ska jag till sjukhuset och sätta in en hormonspiral för att se om det hjälper min endometrios. Jag är nervös som attan! Inte för att det ska göra ont utan för det där läskiga att de ska stoppa in något i kroppen som egentligen inte hör hemma där. . . Är lite löjlig när det gäller sånt och har en fömåga att svimma när jag tar blodprov tex. 


Jag överlever säkert ändå! ;)


Idag har jag nött den här om och om igen:En riktig favorit med två favorittjejer!! <3

Av krangelmaja - 13 mars 2012 15:10

Igår postade jag alla frågeformulär till psykiatrin. Självklart kunde jag inte nöja mig med en del av de färdiga svarsalternativen utan bifogade en knallrosa post-it-lapp med svar rörande några av frågorna. Vi får väl se om jag får bakläxa. . .


Angående min bisexualitet får jag ofta frågor om vad min man säger. Han säger ingenting. Lika lite som jag skulle säga något om han berättade något liknande. Vi har alltid varit väldigt öppna mot varandra. I helgen såg vi på Melodifestivalen och "slogs om" Lisa Miskovsky ;D

Presentation


Mitt i livet upptäcker jag att jag är bisexuell och drabbas nästan samtidigt av s k "utbrändhet" vilket gör att jag kommer i kontakt med psykiatrin där en efterlängtad utredning föreslås. Kanske jag har Asperger precis som min dotter?

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Andra bloggar

Följ bloggen

Följ Krångelmaja med Blogkeen
Följ Krångelmaja med Bloglovin'

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se